You are currently viewing Månen i astrologi

Månen i astrologi

I hvilket tegn har du din måne?

Se beskrivelser af Månen i hvert stjernetegn nederst i indlægget.

Månens placering i stjernetegnene giver os et astrologisk praj om vores tillærte mønstre fra barndommen, men også hvor vi finder tryghed, og på hvilken måde vi har brug for omsorg. Ikke mindst hvordan vi selv kan gøre det.

Månen betegnes som en ”død” planet. I virkeligheden er den ikke en planet, men en Måne, men for lethedens skyld refereres der til Månen, som en del af planeterne, ligesom Solen faktisk er en stjerne. De to himmellys plejer de også at kaldes.

Månen er feminin og modtagende i sin energi og hersker personligt i Krebsens tegn, der er tegnet for moderarketypen og netop omsorg.

Når vi kommer ind i livet, sker det gennem vores mor (Månen). Vi kommer med en håndfuld karmisk bagage, der er vores opgave som sjæle at rense og heale. Det sker gennem Solen, der repræsenterer vores bevidsthed og selvet.

Opgaven lyder på at løfte de ubevidste tillærte mønstre (Månen) og bevidstgøre dem (Solen), så vi ikke længere er taget til fange af vores underbevidsthed. Det kan vi gøre gennem bevidstgørelse i enten terapi eller hos en astrolog. 

Der er ikke nogen garanti for, at vi får bevidstgjort vores uhensigtsmæssige Månetendenser i dette liv. Det afhænger alt sammen af os selv og vores villighed til at gøre det arbejde, der skal til. Tidligt i livet er vi meget præget af Månen, og derfor kan mange måske ofte bedre relatere sig energetisk til sit månetegn end sit soltegn. I hvert fald til en start.

Selvom vi arbejder med vores Månemønstre vil vi ofte på en dårlig dag opleve at falde tilbage. Det sker for os alle sammen. Mønstrene ligger så dybt i vores underbevidsthed, at det sker pr. automatik. Det er også vigtigt at favne, at vores Måne behov er en del af os, så vi ikke forkaster den side af os selv, men i stedet integrerer siderne, så de ikke er ubevidste men bevidste.

Der kan være flere faktorer, som aspekter til de andre planeter, der påvirker vores Måne. I denne artikel handler det dog kun om selve Månen i tegnene, da det vil være alt for komplekst at remse alle aspekter til alle planeter op. Det er sådan noget, du kan dykke ned i gennem en astrologisk horoskoptydning, som du i øvrigt finder her.

Forstå din måne og forstå dine indre følelser - Lunaracademy

Månen i lufttegnene - Tvillingerne, Vægten og Vandbæreren

Lufttegnene har det tilfælles, at de er meget mentale i deres udtryk. Luftelementet er maskulint og udadrettet. Månen i luft tænker meget, når de føler og kan have særligt brug for at få sat ord på og mærke følelserne i stedet for kun at tænke på dem. Følelser kan ophobes i hovedet.

Månen i Tvillingerne

Med Månen i Tvillingerne har man brug for at tale om følelser og rationalisere mentalt, hvorfor man føler noget. De kan være meget i hovedet og have tendens til at være ustabile og rastløse, da Tvillingerne er et bevægeligt tegn. Skiftende følelser og humør, indre splittelse og forvirring er typisk for Månen her. Man kan være ret overfladisk med følelserne og har svært ved at gå i dybden. Rutiner keder dem og de har særligt brug for variation. De finder tryghed i samtale og læring.

Månen i Vægten

Månen i Vægten kan lide af hensynsbetændelse. De kan have lært, at det er vigtigt at tage hensyn til og hjælpe alle andre og kan derfor let blive pleasende. Månen i Vægten har det ikke godt med konflikter. De kan overtænke deres følelser, da de også er styret af luftelementet, men vælger måske husfreden frem for at passe på sig selv for at sikre sig at have del i fællesskab/parforhold. Relationer, fred og harmoni er vigtigt for følelsesmæssig balance.

Månen i Vandbæreren

Månen i Vandbæreren har svært ved at tilknytte sig følelsesmæssigt. De trækker sig helst væk fra situationer, der er for følelsesladede og har brug for at være sig selv. De kan virke ret sky, særligt stædige og analyserer gerne andre fra afstand, men kommer ikke for tæt på. Man kan være lidt af en enspænder og have en stor indre følelse af ensomhed eller særhed. Det er trygt for dem, når de kan observere andre ude fra.

Månen i ildtegnene - Vædderen, Løven og Skytten

Fælles for Månen i ildtegnene er, at de reagerer hurtigt på følelser. Ildtegnene er også maskuline tegn og udadrettede i energien, ligesom luftelementet. De har brug for at komme af med ophobet følelsesmæssig energi gennem aktivitet.

Månen i Vædderen

Hvis man føler noget, skal der handles og i en fart. Man kan eksplodere, men det er som regel ovre hurtigt igen. Man er utålmodig, impulsiv og kan være krigerisk, når det handler om følelser. De kan have befundet sig i en følelsesmæssig krigszone som børn. Det kan være godt at bruge en form for bevægelse i forhold til følelser, så de kan komme ud af kroppen på en hensigtsmæssig måde.

Månen i Løven

Månen i Løven har brug for opmærksomhed og kan være kontrollerende over for deres nærmeste. Med Månen her kan man let have været epicenter for en del drama og egokampe i barndommen. Månen i Løven vil særligt gerne have deres vilje og kan virke egoistiske, stædige og selvcentrerede. De har brug for at blive elsket som de er, men kan virke for stolte til at tage imod.

Månen i Skytten

Månen i Skytten er som regel lette at begejstre og kan lide at have det sjovt. De kan let antænde, hvis de bliver følelsesmæssigt overvældet, men det går som regel hurtigt væk igen. De kan have en tendens til at være selvretfærdige og løfter gerne en etisk pegefinger af andre. De finder tryghed i frihed og mulighed for at kunne bevæge sig og kan have svært ved at binde sig.

Månen i vandtegnene - Krebsen, Skorpionen og Fiskene

Månen i vandtegnene er meget følelsesbetonede. Vandelementet repræsenterer følelseslivet og er feminint og modtagende. Derfor mærker de ofte stemninger og følelser omkring sig. Vand kan optage/lagre energi, og derfor kan mennesker født med Månen i vand have tendens til at ophobe følelser inden i.

Månen i Krebsen

Månen i Krebsen kan være ret følsom og nærtagende og har en tendens til at bære nag. Man kan have en tendens til at skabe et følelsesmæssigt skjold, hvis man bliver såret. Med Månen i Krebsen har man et særligt stor behov for at skabe sig en tryg base og være i det kendte miljø. De giver ofte også sig selv omsorg ved at sikre andre muligheden for det.

Månen i Skorpionen

Skorpionen er super følsom, men viser det sjældent. Når man har Månen her i Skorpionen bliver følelserne endnu dybere og særligt intense. Man kan let blive fanget af de negative sider af Skorpionen, hvor man hellere stikker først for at undgå at blive såret. Man kan også have en tendens til at vende svære følelser ind ad eller helt fortrænge dem, og det kan være en indre kamp at få udtrykt følelserne hensigtsmæssigt.

Månen i Fiskene

Med Månen i Fiskene kan man være en svamp for følelser og stemninger, og man flyder nærmest i et med sine omgivelser. Man er meget følsom og vil helst ikke træde nogen over tæerne, så hellere selv lide inden i. Man kan være meget naiv og godtroende og har måske lyst til at forsvinde ind i en drømmeverden.

Månen i jordtegnene - Tyren, Jomfruen og Stenbukken

Jordelementet er også feminint og modtagende som vandelementet. Fælles for Månen i jordelementet er, at de gerne udskyder følelser til senere. De reagerer ikke umiddelbart.

Månen i Tyren

Månen i Tyren udskyder gerne følelserne til en anden god gang og er ofte ret sindig og rolig af natur. Materiel og fysisk sikkerhed føles særligt vigtigt. Man kan være ret stædig og har svært ved at skabe forandringer.

Månen i Jomfruen

Månen i Jomfruen kan være typen, der forsøger at rydde op og ordne i det ydre frem for at ordne i det indre. Mantraet ”hvis der er orden ude, er der orden inde”, hører til Månen i Jomfruen. Man begraver simpelthen følelserne i opgaver og perfektionistiske detaljer.

Månen i Stenbukken

Månen i Stenbukken er meget fornuftig og kan virke følelseskold, da der gerne er styr på følelserne. Man kan være ret tør i gemyttet og tager ikke følelser som værende vigtige. Der arbejdes hellere på sine ambitioner, end at tage sig af sine følelser. Man har tidligt lært at tage ansvar og være praktisk. Man kan derfor begrave sig i arbejde frem for at tage sig af sine følelser.

Hvad er dit månetegn i dit horoskop? Astrologi -Lunaracademy

Alt efter din Månes placering i tegn og hus samt aspekter fra andre planeter, kan der være mange forskellige metoder til at få bevidstgjort og arbejdet med sin Måne, så du mere og mere kan blive dig selv og ikke være bundet af din fortid. Dit soltegn, aspekter og placering i dit fødselshoroskop viser vejen.

Har du fx din Måne i et jordtegn, men Solen i et vandtegn kan du opleve at dit indre behov er at føle dig utilknyttet omkring og/eller distanceret fra dine følelser, men at dit Soltegn egentlig viser, at du er et ret følsomt menneske, men måske ikke har lært i dine unge år at tage dine følelser i betragtning. Det kan opleves som en indre konflikt, der skal løses.

Vil du lære mere om dig selv fra astrologiens perspektiv kan du booke en tydning af dit fødselshoroskop lige her.

Kærligst

Carolina

Decembertilbud

Ps. Husk de to gode december tilbud på Cosmic Calling Journeys sjælerejse og Numerologic Quantum Vibrations Classic numerologisk tydning af dit fulde numeroskop, der kan give dig kosmiske indsigter om dig og dit livs rejse på hvert sit plan. Klik på billede for at gå til produktet.