You are currently viewing Cosmic Flash – Oktober 2021

Cosmic Flash – Oktober 2021

De astrologiske og numerologiske energier for oktober måned.

There is always a light in the dark

Oktobers numerologiske energi cocktail kan byde på lys og mørke. Deep dark secrets kan komme til overfladen. Stærke følelser kan præge måneden, der kan svinge i alle retninger alt efter bevidsthed og evne til at rumme mørket – Ikke mindst dit eget.

De lunefulde sider af månedsvibrationen kan være hang til at skabe intriger, jalousi og manipulation, så vær opmærksom på dine egne tendenser inden for dette, da det ellers kan ende den mindre heldige ende af skalaen. Potentielt kan oktober gå hen i Hollywood historien, som en ny sæbeopera, hvis ikke du er opmærksom. Confessions of a dramaqueen.

Hvis vi hæver os lidt op i de mere balancerede sider af tonearten, der spilles på klaveret, er oktober særdeles velegnet til at skabe et lys i mørket. Du kan være det lys, der oplyser andres mørke, hvis du bruger dit shine. Vær kærlig på den dybe måde. Dyk ned i sensualiteten (Venus er i Skorpionen og senere på måneden følger både Sol og Mars efter). Sensuella deVille. Lad livet aspekter smelte sammen inde i dig og elsk mere. Elsk dybere. Besøg en psykolog eller undersøg det okkulte, skjulte – det der gemmer sig under overfladen.

Skab skønhed omkring dig og i dig. Pift din hule op med friske blomster eller få dig nogle nye pudebetræk, så det hele tager sig lidt lækkert ud. Overgør ikke materialismen, men nyd da livet for pokker. Det er her på jorden, du kan smage, mærke og føle. Det kan du ikke i efterlivet. Og nu er du her. I det jordiske. Der må gerne være lidt luksus. Selvfølgelig i balance. Minimalisme kan sagtens være æstetisk. Måske faktisk endnu bedre end en overfyldt stue. Lidt, men rigtig godt. Gode råvarer og rigeligt smør.

Giv oktober lidt glimmer, men vær ikke en primadonna. Make the World better because you are in it and go shine your light.

Astronews

På himlen er der rigeligt med aktivitet til et par dages ”underholdning”. Oktober virker ikke til at blive kedelig. Man kunne købe lidt ekstra popcorn og læne sig tilbage i sofaen og se den røde løber rulle sig ud til det store show. Nogle af de store drenge afslutter deres retrograd, både Pluto, Saturn og Jupiter inden for kort tid og Merkur følger med til slut.

Nymåne i Vægten

Den 6. oktober er der ny begyndelser med en Nymåne i Vægten på 13 grader. Den er på sit højeste kl. 13.04 (kosmisk perfektion med 13 og 13.04 i et år med 13/4 essens – spændingen stiger. 13/4 er tallet for transformationer). Der er virkeligt lagt i kakkelovnen til en stor omgang Vægtenergi med hele 6 himmellegemer i tegnet (også kaldet et stellium).

Handlende Mars i Vægten er klistret op ad Nymånen på samme 13. grad – dog nogle minutter forud og giver selskab til både retrograde Merkur, selvstændighedens Makemake og livgivende Haumea, som har et længerevarende ophold her i det harmoniskabende tegn (dværgplaneterne Haumea og Makemake bevæger sig ikke hurtigt. I de fleste nulevendes liv har Haumea bevæget sig fra Løven til sidst i Vægten og Makemake fra Krebsen og nu til begyndelsen af Vægten – altså lige knap 3 tegn hver).

Alt sammen sker over for sværdsvingende Eris i Vædderen, der siger sandheden uden omsvøb og kan skabe ”lidt” ravage, hvis man ikke er klar til den slags direkte ind til kernen energi og indgår i kvadratet til Pluto i Stenbukken, der er meget aktiveret for tiden.

Nymånen indgår også i et stortrigon med ansvarlige Saturn i Vandbæreren og Ceres i Tvillingerne drysset med lidt Jupitersk lykkestøv. Og med Pluto på ved til at gå direkte senere på dagen, sker der nok ting og sager heromkring. Mere om Nymånen i sit eget indlæg i dagene op til. Trommehvirvelen begynder.

Venus skifter til Skytten

Den 7. oktober skifter skønne Venus karakter, da hun nu er under Skyttens kærlige og filosofiske vinger. Skytten er fyrrig og har mange jern i sin ild. Prinsen på den hvide drage og idealistisk kærlighed på den høje hest. En rose til dig, min skønne ungmø. Måske er der en kæreste i hver en havn. Hvem ved.

Nu har vi prøvet det dybe i Skorpionen og nu skal vi flyve lidt højere i luftlagene. Passioneret amore. Måske kommer kærligheden flyvende ind med seneste fly fra Hawaii. Der skal noget eventyr i kærligheden. Ikke noget med at være hjemme og se hinanden dybt i øjnene. At rejse er at leve. Indre rejser lige så. Bare det tjener et højere formål. Fremad sammen.

Det skal være sjovt og udvide horisonterne. En italiensk godte to-go tak. Og som altid med det Jupiter herskede tegn, så fremmer overdrivelse forståelsen. Så tag det lidt med et gran salt. But I´m so excited. Det er kærlighed uden grænser. Og ikke nødvendigvis til en person. Venus har muligvis mere at sige om den sag, men det bliver i sit eget indlæg.

Ceres Retrograd den 9. oktober til den 14/1 2022

Høst planeten Ceres befinder sig i Tvillingernes tegn, hvor hun har givet, sorteret og taget i forhold til kommunikation, tanker og venskaber. Du kan passende bruge den kommende tid på at gå ind i dine tankemønstre de næste mange måneder, mens Ceres er mere indadvendt i Tvillingerne og går tilbage til et visit i Tyren omkring jul.

Saturn går direkte den 11. oktober

Vores alle sammens karma planet Saturn går igen frem den 11. oktober. Saturn er jo tærskelvogteren og den store eksaminator. Han er adgangsnøglen til de store drenge og piger længere ude i det kosmiske ocean og repræsenterer ikke mindst autoriteter her i livet.

Lidt stivhed og rigiditet ses som en mindre hyggelig udgave af Saturn, men vil man udrette store ting, må man være klar til at tage konsekvenserne. Det er, hvad Saturn forsøger at lære os. Der er altid en konsekvens. Spørgsmålet er, om du selv vælger den bevidst (at tage din Saturn på dig) eller om du lader den ske henover hovedet. Og hvad så når livet byder på lort og lagkage, hvad gør du så? Griber du bolden, eller lader du den ramme dig lige i synet.

Der er ingen vej uden om Saturn. Man kan hverken bypasse, snige sig uden om eller hoppe over, hvor gærdet er lavest. Du har et ansvar, uanset om du vil eller ej. Saturn sætter også begrænsninger og hele 2021 har budt på kvadrat gnidninger mellem begrænsninger og frihed (Saturn og Uranus). Vi kan have følt os hæmmet i at bevæge os fremad med den indadvendte Saturn, men måske har du lært mere om hvilket ansvar, du egentlig har fremadrettet.

Hvilket ansvar er det, der ligger på dine skuldre? Er du klar til at tage det? Kan du blive din egen autoritet, så giver det en særlig form for frihed til at tænke egne tanker og gå egne veje.

Jupiter og Merkur går direkte den 18. oktober

Vi har brug for lidt held og medvind på cykelstien igen, nu hvor vi er gået ind i den mørke vintersæson. Når Merkur igen går frem bliver kommunikationen og tankerne og kommunikationen klarere og mere udadvendt, bilen holder op med at drille, pc´en virker fint igen (der kan lige gå en god uges tid +/- inden vi igen er full speed ahead). Måske dukkede gamle venner eller partnere op for at få sat et punktum. Fik du redigeret lidt i det, der lå hengemt i skrivebordsskuffen, er det måske snart på tide at få det udgivet.

Der er jo så lige konjunktionen med livets gudinde Haumea, kvadratet til underverdenens Pluto og oppositionen til sandsigersken Eris, der igen kommer på spil sidst på måneden. Lions roar. The truthteller. Svesken på disken. Vær villig til at gå dybt. Sæt ord på livet.

Jupiters retrograde bevægelse (set fra jorden) kan have bragt indre klarhed over filosofiske, religiøse eller lovmæssige ting i dit liv. Det kan have styrket din tro på universet eller ikke mindst i dig selv gennem indre oplevelser. Du har måske oplevet vækst på det indre plan gennem de seneste måneder, der nu skal til at bære frugt i det ydre. Fra indre eventyr til ydre eventyr. Jupiter søger sandheden og her i Vandbæreren er det på idéplanet – tankernes luftige univers. Hvilke tanker har du tænkt de seneste måneder. Hvad er næste mål?

Oktobers vilde Fuldmåne

Den 20. oktober er der Fuldmåne på Vægten/Vædderen på 27 grader kl. 16.57. På ”The Sunny Side” i Vægten befinder Solen sig tæt sammen med den meget åndelige dværgplanet Haumea og den lidt afdæmpede Mars, der er knap så fyrrig og nok hellere ville være på månesiden i Vædderen.

I Vædderen er Månen ganske tæt på Eris, der jo altid siger lige det, hun ser. Så sandheder kan komme på bordet. Især de ubevidste af slagsen. Igen er t-kvadratet til Pluto meget aktivt. Jupiter kan bløde det lidt op eller forstørre temaerne med sine elller fine aspekter til denne Fuldmåne. Fuldmånen får også sit helt eget indlæg i dagene op til.

Den dybe skorpionske sol - Rise and Shine

Den 23. oktober skifter Solen tegn til Skorpionen. Det er tid til at bevidstgøre sit eget dyb og transformere og genopstå klar til nye mål i Skyttens tegn sidst i november. Skorpionens sæson er intens og lidenskabelig, uden grænser for de dybder, der kan nås. Det er ikke for hyggens skyld, at Skorpioner er kendt for at grave og grave, gerne i dybe følelser som psykologer og den slags.

Skorpionen er hersket af Pluto i nyere tid (i gamle dage var det Mars). The Lord of the Underworld. Men Skorpionen er ikke kun et stikkende, hævngerrigt lille bæst. Tegnet er også associeret med fugl Fønix og Ørnen i sin udvikling. Ørnen der kan svæve højt og se små detaljer. Skorpionen hersker også over det 8. hus. Death and taxes. De fleste med meget Skorpion i horoskopet er ikke bange for at tale om traumer og andre dybe tabubelagte emner. Så lad os se hvor dybt vi kan gå, så vi til slut er klar til flyve højt som Ørnen på Skyttens evige pile.

Så brug ikke Skorpionens energi på at rende rundt og stikke gift i enhver, men brug i stedet kraften til at transformere dig selv. Der bydes velkommen til de dybe følelsers klub, hvor alt der er skjult skal frem i lyset og alt korrupt og fordækt brændes i den transformerende ild.

Mars får igen lidt power på drengen

Mars skifter fra Vægten til Skorpionen den 30. oktober lige før Halloween. Krigeriske Mars er tidligere hjemkendt i Skorpionen før opdagelsen af Pluto i . Beware. Mars er nok grundlæggeren til Skorpionens dystre ry som stikkende og hævngerrig. Mars i sit hjemsted hos Vædderen er mere en umiddelbar kriger, hvor i Skorpionen er det krigeren, der slår til om natten, mens du mindst venter det (okay her kom der lige lidt dramatisk Løve ind over – just to paint a picture).

Mars i Skorpionen giver en udholdenhed ud over det sædvanlige. Lad dig ikke bruge den destruktive udgave. Mars´ skifte får sit eget indlæg i løbet af måneden. Det bliver dybt og intenst.

Månedens superkrystal

Månedens krystal - Oktober 2021 - Røgkvarts bringer lys i mørket.

Månedens superkrystal er den smukke røgkvarts der virker beroligende og er god til at rense tunge og mørke energier. Røgkvarts hjælper til at finde lys i mørket og slippe mørke tanker. Den bringer harmoni, hjælper til at manifestere sine drømme og ikke mindst styrker den forbindelsen til Moder Jord. Helt perfekt til oktobers dybder. Hav den med i lommen eller under hovedpuden, så er du godt hjulpet.

Køb den hos din favorit krystalpusher. 🙂

Oktober bliver en spændingsfyldt måned med store skift i energierne. Hold på stråhat og hornbriller. Nu kører bussen.

Hav en magisk måned.

Kærligst

Carolina