You are currently viewing Merkur i Stenbukken 2022

Merkur i Stenbukken 2022

Er der koldt på toppen?

Tankerne får et twist af kosmisk realitetssans, og energien fra kommunikationsplaneten Merkur giver kollektivet et ambitiøst udtryk. Måske bliver der ikke sagt meget, men det der bliver sagt, siges til gengæld med mandsmod og autoritet. Det kan i hvert fald være en af de påvirkninger Merkur i Stenbukken kan have.

Har du selv, eller en du kender, Merkur i Stenbukken i fødselshoroskopet kan du måske relatere dig til beskrivelsen i denne artikel. Del desuden gerne artiklen med de spirituelle, selvudviklings astro-interesserede du kender.

Struktur skal der til, og man kan ikke sige Stenbuk uden også at sige struktur. Regler kan også være en ting, der kan komme på tale for uden rammer, vil alt flyde sammen i et stort kosmisk kaos, og det duer skam ikke her på landjorden. Sæt grænser og udtryk dem med autoritet, så ingen kan være i tvivl om hvor du er. Det giver både ro og tryghed i geleddet, at være tydelig og klar i kommunikationen.

Stenbukken er zodiakkens ambitiøse jordtegn. Historien tegner sig ofte som et bjerg, der skal bestiges. En Stenbuk, når altid toppen og kravler langsomt og stødt afsted. At opgive er ikke en mulighed – dette ville være et nederlag.

Når Merkur, så frekventerer dette kardinale jordprægede tegn kommer der jord i hovedet. Tankerne skal groundes, og alt indlæringen skal lande i det jordiske og omsættes til Saturnsk praksis (Saturn hersker i Stenbukken).

Det bliver da også en langvarig og måske noget slidsom proces med Merkur i Stenbukken. Merkur tager normalt ca. max 3 uger gennem et tegn, men grundet retrograder gøres der fra tid til anden længere ophold. Dette bliver et af dem. Så i stedet for at fise afsted på 3 uger, så inviterer universet os til tysk grundighed, om man vil, helt indtil den 11. februar 2023.

Merkur i Stenbukken 2022. Astrologi og horoskoptydning. Lunaracademy.

Frem og tilbage er lige langt – hvad man ikke har i hovedet, må man have i benene.

Merkur går retrograd den 29. december indtil den 18. januar. Retrograden sker lige før det store årsmøde med Pluto, der nok skal få enhver diskussionslysten kværulant op ad kontorstolen.

Vi kører lidt same procedure med Venus og Merkur som sidste år, men dog med visse forskelle, der alligevel gør, at alt ikke helt udspiller sig på samme facon (vil du dog nørde med en tur tilbage til fortiden for at forstå fremtiden bedre, så kan du læse med i indlægget her – jeg skal ikke stå i vejen for en ægte astronørd, så giv den gas. Der kan være guld at hente).

Hvis ikke du allerede er bekendt med Merkur retrograd, så handler disse ofte særligt om forsinkelser trafik og temaer med tanker og kommunikation, der kan være lidt en by i Rusland, hvis det udtryk er politisk korrekt nu om dage (næppe). Planlægning af diverse og vigtige underskrifter kan med passende udskydes til efter retrograden, mens du sagtens kan hive en gammel hat (eller læserbrev) op ad skrivebordskuffen og få det omskrevet og revideret – klar til at sende i trykken, når Merkur igen får fuld fart over feltet sidst i januar. Men du om det.

Merkur og Venus følges ad hånd i hånd for tiden. Det giver ganske forsimplet et venusiansk og charmerende drys til kommunikationen. At mestre det skrevne ord, som en kunstart eller blot at elske godt skrevet litteratur kan også være et udtryk. Dejligt er det i hvert fald, hvis man er til den slags. Tankerne kan kredse om venusianske emner som kærlighed, skønhed og sanselighed. Mens de er i Stenbukken, så skal der jo være ambitioner på plads, for hvem går ikke efter guldet på den lange bane?

Merkur møder igen Pluto i Stenbukken 2022. Astrologi og horoskoptydning. Lunaracademy.

Kontrol, kontrol, kontrol.

Mens Pluto har været i Stenbukken siden 2008, har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, når alle planeter går gennem mørkets dal. Så ikke nok med turen i Skorpionland i november, der lugter lidt af det samme, så skal vi gennem møllen med Pluto.

Merkur når lige ind i Plutos energifelt inden retrograden. Det kan give knas på telefnlinjen og gøre samtaler dybe som havet eller kontrollerende, som en fascisitisk fængselsbetjent fra helvede. Intenst bliver det i hvert fald nok endnu engang. Den slags ligger jo i Plutos natur. Ikke noget med at rage i overfladen, vi skal ned og se døden i øjnene. Mindre kan ikke gøre det.

Det er ingen mellemveje med Pluto. Det kan vi så glæde os til at opleve en gensyn med både sidst i december og så igen februar. Dobbelt op til os. Hurra for det. Du kan nok lige så godt bestille tiden ved psykologen eller psykoterapeuten, for du får ikke bedre energi til den slags.

Dig og planeterne

Se i dit eget fødselshoroskop, hvor du har Stenbukkens tegn. Det vil være det hus/livsområde som Merkur påvirker med sin energi indtil i februar.

God fornøjelse med Merkur i Stenbukken.

Kærligst

Carolina