You are currently viewing Fuldmåne i Krebsen 2023

Fuldmåne i Krebsen 2023

Take care and take responsibility

Årets første Fuldmåne kulminerer og oplyser gamle, nedarvede familiemønstre i Krebsens tegn. Fuldmånen sker lige over midnat natten til lørdag den 7. januar. Energien kan være til den følelsesladede side, hvilket ofte kendetegner måneenergien i vandtegnene. Sentimental og rørstrømsk.

Fuldmåner sker henover en akse. Måne og Sol er i opposition. Over for hinanden. Længst væk. Polariteter. Men også to side af samme sag. Krebsen og Stenbukken er begge kardinale tegn og kan handle om mor/far temaer. Det moderlige og det faderlige aspekt. Begge noget hver af os indeholder, men måske ikke har integreret og indkorporeret i vores daglige praksis kaldet livet.

Fuldmåne energien skal finde en balance på midten, hvor begge sider får plads. Ikke for meget af det ene. Ikke for meget af det andet. Lige tilpas.

Fuldmånetemaer kan være:

 • Healing
 • Familiekarma
 • Tidligere liv
 • Styrke og autoritet
 • Lederskab

Stil dig selv følgende spørgsmål under Fuldmånen:

 • Hvor i mit liv bliver jeg revet væk af følelsernes brusen og tager ikke ansvar?
 • I hvilke situationer har jeg udpræget behov for tryghed, men kan ikke skabe trygheden i mig selv?
 • Hvor i mit liv lukker jeg mig inde i en skal og tør ikke stå frem?
 • Er der steder, du skal justere for at finde balancen?
 • Skal du have hjælp til processen?
Fuldmåne i Krebsen januar 2023. Lær om energi og astrologi hos Lunaracademy.

Stenbukkens tegn, som denne gang hersker over solsiden og oplyser Månens ubevidste mønstre, handler om den stærke faderlige arketype. Klippen man kan læne sig op ad, når alt bliver svært. Har du selv ubalance i din tilknytning til den faderlige, maskuline autoritet, kan det vise sig under Fuldmånen, hvor du måske hellere kryber i skjul under Krebseskjoldet.

Bagagen skal ikke tynge, men bruges til at uddrage erfaring, der giver den fornødne visdom til den vej, der er din her i livet. Derfor opfordrer Fuldmåne energien til at slippe alt det, du ikke længere har brug for. At forlade det trygge, velkendte hjem og bevæge dig videre mod dit højeste potentiale.

Krebsens tegn hersker over det moderlige og omsorgsfulde aspekt, og det er absolut ikke meningens, at denne energi skal forkastes. Alt efter hvor du befinder dig på din vej i livet og i din udvikling, så inviteres du til at udvikle din styrke her i januar. At forbedre fra dit niveau, ikke fra andres, men dit.

Styrk din evne til at fortsætte mod målet uden at give fortabt. Fortsæt med at gå selvom, der både er modvind, snestorme og livet bliver svært. Kærligt men støt. Som en galant herre med en fast hånd i ryggen. Husk sætningen ”this shall pass too”. Intet har varet evigt. Ikke engang livets besværligheder. Solen står altid op igen.

Fuldmåne i Krebsen januar 2023. Lær om energi og astrologi hos Lunaracademy.

Emotional triggers and healing potentials

Sammen med Solen i Stenbukken, står retrograde Merkur. Merkur opfordrer altid til kommunikation, til at dele viden, til at interagere. Det kan være du har en indre visdom, du må dele med andre. For hvorfor skulle du ellers være i besiddelse af den slags?

Kvadratet til Ceres og Makemake peger på, at vi bliver nødt til at gå vejen selv og høste egne erfaringer. Ikke i ensomhed nødvendigvis, men træf egne beslutninger og drag egne konklusioner. Du kan læse mere om Ceres i Vægten her, der vil give et dybere perspektiv til Fuldmånen.

Det tiltagende kvadrat til sandsigeren Eris i Vædderen, holder sig ikke tilbage, men siger det, hun ser. Den efterfølgende opposition til Pluto fra Månen kan give konflikter og rode op i fortidens traumer – måske endda fra andre livstider. Dette sker ikke for at skade eller genere nogen, men for at der bliver ryddet ud, ryddet op og ryddet i bund.

En harmonisk trigon til Uranus i Tyren bidrager med sit unikke og fremsynede synspunkter og er vejen ud af alle konflikterne. Friheden ligger lige der på den anden side af alt det, der har tynget dig i årevis, i liv efter liv. Ventet på den rette tid for forløsning. Ventet på at du tog din autoritet på dig, og tager det ansvar, der er dit. Det handler ikke om at placere skyld, men om at sket er sket, og hvad vil du så gøre ved det? Hvad gør du herfra? Tager du ved lære eller skal du have en tur mere? Det er dit frie valg.

Den tiltagende sekstil til Neptun i Fiskene kan virke healende og vække drømme til live. Håbet for at kærligheden kan blomstre og hjerteligheden vågner inde i enhver. Det er en mulighed. Der er altid flere i hele skalaen. Hvis du formår ikke at fortabe dig i de mindre harmoniske neptunske sider, så er der mulighed for dyb healing. Det kan være alt lige fra at flygte fra virkeligheden gennem alkohol, nikotin og andre substanser til overdrevet bingewatching af serier og flugt ind i fantasiens verden. Gem dig ikke her og lad dig ikke opsluge af følelsernes vold.

Gode essentielle olier fra doTERRA til Fuldmånen:

 • Frankincense fremelsker den balancerede Stenbukkeenergi.
 • Fennel hjælper dig med at tage det rette ansvar.
 • Clove støtter dig i at slippe følelsen af at være et offer for omstændighederne og tage det ansvar, der skal til for, at du kan stå stærk i dig selv med din bagage.
 • Console, hvis du har brug for lindring af gammel sorg og tab, der endnu ikke er helede.

Dig og planeterne

Fuldmånen sker på 16º21’ kl. 00.07 i henholdsvis Krebsens og Stenbukkens tegn. Har du planeter eller punkter (ascendant/MC) på omkring 11-21 grader i de kardinale tegn (Vædderen, Krebsen, Vægten eller Stenbukken), så kan du nok fornemme allerede nu, at Fuldmånen udfordrer dig en del på de områder, planeter og huse, der berøres.

Fuldmånen er potent for healing, men healing kan gøre nas. Drik masser af vand. Ophold dig i naturen. Giv dig selv den ro der skal til, men fortab dig ikke i følelserne. Det er meningen, du skal finde styrken.

Glædelig Fuldmåne.

Kærligst

Carolina